Ma ugyan csak Mesi volt aktív a konyhában – mivel én családi programon voltam – de amit alkotott az valami csodálatos lett. Még délelőtt küldte el nekem a tíz perces csokis brownie receptjét és ígérte, hogy nem sokára jönnek a képek is az elkészült sütiről.
Alapesetben a brownieról azt gondolhatnánk, hogy valami nagyon bonyolult dolog, ám ez a recept a maga végtelen egyszerűségével nyűgözi le még a sokat látott szakácsokat is. Vasárnapi ebéd után vagy egy laza hétköznap délutánon, de akár ha csak édességre vágyunk is érdemes elkészíteni. Hiszen gyors, egyszerű és nagyon finom.
Hozzávalók:
- 20 dkg étcsokoládé
- 6 dkg tejcsoki
- 10 dkg vaj
- 4 tojás
- 25 dkg cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- 14 dkg liszt
- 10 dkg mazsola
Elkészítés:
A vajat az étcsokoládéval felolvasztjuk. Eközben a tojásokat összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral majd a csokoládéhoz adjuk. Végül pedig beleszitáljuk a lisztet illetve a mazsolát. Ezután 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük és kb. 20 perc alatt kisütjük.
„Ennél a sütinél az a lényeg, hogy még tapadjon a fogpiszkálóhoz! Hűlés közben kicsit úgyis szilárdul. Mikor még langyos, vaníliafagyival és csoki öntettel tálaljuk, de anélkül is percek alatt elfogy.” – Mesi
Ugye milyen szuperül hangzik? Ha kedvet kaptál Te is az elkészítéséhez, nézd meg a galériánkat és vágj bele. Apropó a fotópályázatos felhívásunkat láttátok már? Kukkantsatok be a Facebook oldalunkra és tájékozódjatok az újdonságokról.
Szia ! Hű, köszi, hogy szóltál, valahogy kimaradt a leírásból. Máris korrigáljuk, de igen azt is hozzáadjuk 🙂
Sziaa, csak egy olyan kérdésem lenne hogy a vajhoz az étcsokin kívül a tejcsokit is hozzáadjuk? Mert lehet én vagyok bamba de nem találom hol kerül a képletbe :\
A mazsola fakultatív 🙂 én például legközelebb diòval fogom elkészíteni 🙂
Kedves Hédi!
Az alapanyagok összedolgozása kb 10 perc, természetesen a sütőben sütés meg 10-15 perc, de a lényeg, hogy nagyon hamar megvan. 🙂
Az, hogy 10 perces (brownie) mit jelent? Addig tart megenni? Mert az elkészítése egy kicsit több…
Isteni lehet, kipróbálom, de csakis mazsola nélkül! 🙂