Néhány nappal ezelőtt Mesi ismét bekukkantott Rupáner-Gallé Margó oldalára, mert szeretett volna valami könnyű, de mégis finom étellel szolgálni a családjának. Mivel a gombának alapesetben is nagy sikere szokott lenni, ezért úgy gondolta bevállalja a Margó által kínált gombakrémlevest és izgalmas ízekkel igyekszik kedveskedni a családjának.
Ahogy kész lett a leves, azonnal kaptam is a képeket mailben, hogy nézzem meg mennyire szuperül néz ki. És valóban, a leves már képről nézve is olyan ínycsiklandó volt, hogy szabályosan összefutott a nyál a számban. Nagy kár, hogy évek óta allergiás vagyok a gombára, így én csak távolról tudom csodálni a gombás ételeket. Igazi Murphy törvénye, hogy amúgy szeretem.
No de a végeredmény tekintetében azt mondhatjuk, hogy Margó receptjei eddig sem okoztak csalódást, alapos és kidolgozott munkáinak köszönhetően pedig mi is megannyi élménnyel gazdagodunk. Neki köszönhetően a gyerekek is izgalmas íz világokkal barátkoznak meg és öröm nézni ahogy vidáman majszolják az egyes fogásokat.
Margó gombakrémlevese könnyed szombati ebédnek, de akár bármelyik hétköznapra tökéletes. Ha nincs ötleted mivel is újíthatnál, ez a különlegesség garantáltan formabontónak fog majd számítani a konyhádban. Nekünk az utóbbi idők egyik legkedveltebb receptje lett. Köszönjük Margó!
Da akkor lássuk azt a bizonyos receptet:
1 fej vöröshagyma apróra kockázva vagy darálva/pépesítve
– 3 evőkanál étolaj vagy olívaolaj
– fél kg gomba
– 1 bögre 20%-os tejföl
– fél bögre 2,8%-os tej
– 1 bögre víz
– 1 marhahúsleves kocka
– 1 csipet őrölt feketebors
– 1 mokkáskanál szárított kakukkfű
– 1 nagy csipet só első körben
+ camembert sajt
Az elkészítés folyamatáért kattintsatok Rupáner-konyha oldalára oldalára.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: