Ízengúz

Semmi extra csokihab – Könnyű és finom

11264972_806113802828943_491687889340658030_nMa a nagy tanulások közepette – ugyanis holnap záróvizsgázom – kitaláltam, hogy szükségem van némi édességre ahhoz, hogy minél jobban fogjon az agyam. Találtam is egy szuper receptet, ami nem lett volna egy nagy wasistdas, ha lett volna itthon banán. Mivel azonban nem volt tovább kutakodtam neten valami könnyű csokihabos recept után. Végül rátaláltam egyre, ám az kívánt volna lisztet és fel is kellett volna főzni. Nekem ehhez viszont nem volt kedvem: gyorsan szerettem volna valami finomat készíteni, így elkezdtem forgatni azokat a bizonyos fogaskerekeket. Végül ez lett belőle:

 

A talált recept egy részét megőriztem, viszont a lisztet kihagytam a tejes pedig kicseréltem tejfölre. A következő arányokkal dolgoztam, négy adagra:

 

  • 4 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3-4 evőkanál tejföl, tetszés szerint, a krémesség érdekében, de kb. a 4. evőkanál után már szép krémesre lehet verni a robotgéppel
  • Dr. Oetker színes gyöngyök a díszítéshez

Végül az egészet összekevertem majd robot géppel néhány percig habosra vertem. Könnyű és finom, közben mégis laktató. Fagyiskehelyben tálaltam, a tetejét pedig megszórtam Dr. Oetker színes gyöngyökkel, hogy még mutatósabb legyen. Azonnal is fogyasztható, ám némiképp lehűtve még mennyeibb.  Még anyunak is ízlett, ez jelent valamit.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!